vineri, 8 februarie 2008

“Dragostea este o boala fara de care nu esti sanatos”

Ce este, de fapt, dragostea? Toti ii spunem la fel, dar fiecare o simte in felul sau. Cu toate acestea, se poate spune cert ca este un sentiment nobil si frumos, care porneste din sufletul si din constiinta omului.
Fie ca este vorba despre dragostea parintilor fata de copii, a oamenilor fata de semenii sai, sau despre dragostea sincera dintre un baiat si o fata, acest sentiment patrunde in toata fiinta omului si se dezvolta acolo, asemenea unei boli. Diferenta consta in faptul ca nu exista nicio problema daca dragostea este molipsitoare, sau daca se raspandeste rapid. Odata instalata, ea formeaza “anticorpi”, care ne apara de falsele sentimente.
De asemenea, putem afirma ca dragostea ar trebui sa fie parte integranta in viata fiecaruia si sa contribuie in mod deosebit la echilibrul, armonia si de ce nu, la sanatatea noastra.
Concluzionand aceste idei, rezulta faptul ca adevarata dragoste este molipsitoare asemenea unei boli, dar care dupa instalare creeaza schimbari in interiorul nostru si contribuie la sanatatea sufleteasca, adica la fericire.

Un comentariu:

Marina spunea...

Gasisem pe net o definie a dragostei spusa de un copil: "Dragostea este… cand cineva te iubeste… felul in care-ti spune numele, e… este diferit!" sau "Dragostea este… cand o fata se da cu parfum si baiatul se da cu after-shave… si ies la plimbare impreuna… si se miros unul pe celalalt".M-a amuzat teribil:)).Dar asa este .Fiecare percepe dragostea in felul lui.Dar oricum, acum multe s-au schimbat.Majoritatea in ziua de azi sunt superficiali.Chiar si in dragoste.Ei sunt impreuna cu cineva doar ca sa fie la moda sau sa nu se plictiseasca.Nu multi stiu ce inseamna sinceritatea.Ehh...ce ti-e si cu dragostea asta:))